Derusthuizen.be
Homepage De rusthuizen
 
PLan website De Rusthuizen
 
www.websenior.be. Professionnels de la santť : maisons de repos, soins infirmiers et kinťs
Google    op De Rusthuizen het Web

Belangrijke benamingen ?

Rusthuizen (ROB)
Rust- en verzorgingstehuizen (RVT)
Serviceflats (SF)
Dagverzorgingscentra (DVC)
Kortverblijven (KV)

… ..dit zijn de benamingen die men moet kunnen onderscheiden en waarvan men dient te weten voor wie en waarom deze verschillende instellingen geschikt zijn.

Rusthuis: een publieke of privé instelling. Deze moet officieel door het gewest (Waals, Brussels, Vlaams) erkend zijn.
Deze instellingen zijn geschikt voor personen van meer dan 60 jaar die er inwonen. Deze rusthuizen bieden onder andere huisvesting aan maar ook collectieve diensten, dagdagelijkse hulp en indien nodig verzorging..

Rust- en Verzorgingstehuis: een aantal (‘verzorgings’)bedden zijn meestal in een rusthuis geïntegreerd. Deze « bedden » zijn voorzien voor personen die zwaar afhankelijk zijn en aan wie geen belangrijke zorgen toegediend dienen te worden maar met wie men zich veel bezighoudt.

Serviceflat: biedt huisvesting en verstrekkingen « à la carte » aan. Met deze formule behoudt de persoon zijn onafhankelijkheid en tevens diensten zoals het benutten van maaltijden.

Dagverzorgingscentrum: centrum binnen een rusthuis of een rust- en verzorgingstehuis of in samenwerking met dit, waar overdag bejaarden van boven de zestig jaar met een verminderde autonomie gehuisvest zijn. Deze krijgen er familiale en huishoudelijke hulp en, indien nodig, therapeutische en sociale hulp.

Kortverblijf: huisvestingsinstelling, gemedicaliseerd of niet, dat als doel heeft de materiële, affectieve en psychologische veiligheid van bejaarde personen te garanderen tijdens een verblijf gaande van enkele dagen tot enkele weken.

Lexique
  Rustoord
  Rust-en verzorgingstehuis
  Serviceflats
Dagcentrum
Kortverblijf
Dagverzorgingscentrum
 Zoeken een rustoord

 
 

 
   
2003-2005 ©WEBSENIOR Bvba™ -Alle rechten voorbehouden
Wie zijn wij? - Disclaimer - Gebruikersvoorwaarden - Privacybeleid - Contact